Wereldwonder

Wereldwonder, Wanderlust, Fernweh. Prachtige woorden die iedere reisfanaat zal herkennen. Ik ben al zeker 15 jaar reislustig. Het was dan wel pas op m’n 18e dat ik voor het eerst alleen op reis ging…. 2,5 maand kinderactiviteiten begeleiden op een camping in Frankrijk en een paar weken later twee weken mijzelf vermaken op een camping in… Salou 😂
Ik ging destijds nog naar school, maar ook tijdens m’n vervolgstudie zocht ik iedere mogelijkheid om naar het buitenland te gaan. Naast vakanties in diverse landen in Europa, ging ik voor vijf weken onderwijsstage naar Polen, had ik een paar life-changing weken in Ethiopië en vier prachtige maanden in Ghana.

De passie om te reizen is er daarna altijd geweest en ik voel mij bevoorrecht al zoveel van de wereld te hebben gezien.

Na prachtige reizen in Zuid-Amerika en Tibet& Nepal was mijn grootste angst bij het kopen van mijn huis, inmiddels vier jaar geleden, dat ik met een hypotheek niet meer zou kunnen reizen. Vlak voordat ik mijn huis kocht, maakte ik daarom nog een overland trip door 10 fantastische landen in m’n geliefde Afrika. Daarna zou het reizen wel afgelopen zijn.

Gelukkig heb ik van huis uit meegekregen dat ‘waar een wil is, is een weg!’
Die wil én die weg leiden mij als huiseigenaar nog altijd naar alle uithoeken van de wereld…
Onder andere Azië in 2015, de New York Marathon in 2016, prachtig Noorwegen en IJsland in 2017 en Midden-Amerika én alle mooie stedentrips verspreid over Europa in 2018.

Met komende maand Lissabon in het vooruitzicht ben ik daarmee ook aangekomen bij de laatste trip van 2018.

En waarschijnlijk ook de laatste voor 2019.
En van 2020.
Misschien zelfs van 2021 en 2022.
Huh ??

Ja, dat is nogal onverwacht hè?! Ik leg je graag uit waar de wil en de weg dan wel heen leiden….

Naast de diepgewortelde wens om de hele wereld rond te reizen heb ik in mijn diepste … laat ik het voor nu even schuilkelders noemen, nog een andere wens. Een wens die ergens in mijn kindertijd is geboren, maar altijd verborgen heeft gezeten.
Tien jaar geleden, tijdens verschillende reizen in Afrika, kwam deze wens ineens onverwacht weer bovendrijven. Echter steeds drukte ik het weer de kop in, want het kon niet. Mijn toenmalige relatie liep op de klippen, ik verhuisde een keer of 5, kreeg een nieuwe baan, had de boel niet op de rit, had de power niet, het geld niet, de middelen niet. Het kon niet. Punt.
Die wereldreis zou te groot zijn voor mij alleen.

Inmiddels ben ik tien jaar, 10 jaar!!, verder en ineens zie ik: ik heb een eigen huis, een goede vaste baan, fijne mensen om me heen en eindelijk de eerste spaarcenten op de bank.
Ik zie ineens dat er mogelijkheden zijn, dat er ruimte is, dat er liefde is en de financiële middelen komen er wel als ik zo doorga. De komende jaren zal ik hard werken om mijn wereldreis uit te stippelen. Het zal de reis van mijn leven worden en niet alleen die van míjn leven.

Ik maak de reis dan wel alleen, maar ik voel me helemaal niet alleen. Ik voel me hierin erg gesteund door lieve familie en fijne vrienden. Het zal mijn reis worden, maar ook onze reis én vooral ook de reis van m’n toekomstige kindje. De reis die mijn leven en het leven van het aan mij toevertrouwde kindje voor altijd zal veranderen.
Waar de reis precies naartoe gaat, dat weet ik nu nog niet, maar dat de reis van adoptie lang, bumpy en vooral heel mooi is, daar ben ik van overtuigd. Dat ik in de komende jaren jullie steun en positieve energie kan gebruiken weet ik ook zeker, vandaar dat ik deze weg al in zo’n vroeg stadium deel.

De dag nadat ik terugkom uit Lissabon, heb ik een eerste informatiebijeenkomst bij de Stichting Adoptievoorzieningen. Daarna zal ik jullie meer vertellen over het hele adoptieproces. Tijdens deze bijeenkomst krijg ik hier meer over te horen (voor zover ik niet al alles heb gelezen;) en kan ik zelf mijn eerste vragen stellen, die ik in de afgelopen tien jaar heb opgespaard. 10 jaar!! Kennelijk heeft het tien jaar moeten duren voordat ik écht wist:

“Waar een wil is, is een weg!” 💛

Als je het leuk vindt, kun je mij financieel steunen.
Helaas niet meer via een crowdfundingpagina, maar  je bent welkom dat te doen o.v.v. Adoptie op rekeningnummer NL57RABO0394021274.
Er is al 1395 euro gedoneerd… geweldig!

Liefs,

xx

2 Responses to “Wereldwonder

  • Jee, dit is nog eens een mooie reis ❤️. Geniet van alle momenten. Reizen is niet altijd makkelijk, naar verrijkt je leven wel altijd.

  • Dat is het zeker, dankjewel! En ik prijs mezelf gelukkig dat ik al zoveel moois van de wereld heb mogen zien!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *