The Magic of Running

Doelloos een rondje rennen is heerlijk, dat zal iedere hardloper bevestigen. Echter heeft een rondje rennen altijd wel een doel. Even het hoofd leeg maken, zullen velen zeggen. Even de gedachten op een rijtje krijgen. Even een frisse neus halen. Jezelf even in het zweet werken. Gewoon doelloos een rondje lopen, heeft al zoveel in zich, zonder dat je er over na hoeft te denken. Sterker nog, de kunst is om er niet over na te hoeven denken! Het is heerlijk om doelloos een rondje te kunnen rennen. 
Daarnaast is het heerlijk om te kunnen trainen. Je duurvermogen te trainen, je snelheid te trainen, je moed en mind te trainen. Iedere training kan een doel op zich hebben. Ik wil sneller worden, ik wil verder kunnen. En wat een kick als dat dan lukt! Je traint met een doel of naar een doel. Een 5km loop in het dorp, een marathon in de stad, die toffe trailloop in de natuur of een Disney Run in Parijs!

Nog drie weken en dan is het zover, dan reis ik af naar het magische land. En met mij vele andere hardloop- en Disneyliefhebbers. Het weekend van 22-24 september staat in het teken van Run Disney. Ik ben nog niet eerder in Disneyland geweest en kijk er dan ook erg naar uit! Heerlijk een weekend genieten van pracht en praal, jeugdherinneringen ophalen. Misschien loop ik Simba wel tegen het lijf, of toch liever Mowgli. Zou de Grote Vriendelijke Reus er zijn en is Nemo weer terecht? Hoe leuk zou het zijn als zij je staan aan te moedigen tijdens de run, of zouden ze zelf ook rennen? Nog een paar weken trainen en dan is het zover. 

Ik gaf niet mijn beste voorbeeld in de voorbereidingen naar de halve marathon in Noorwegen, dat wil ik nu anders doen. Ik wil mijn lichaam nu beter voorbereiden op een run en regelmatiger trainen. In verband met de blessuregevoelige benen, lijkt mij dit geen onverstand besluit. Ik ben enige tijd geleden dan ook begonnen met een schema. Ik ren twee keer in de week en doe daarnaast drie keer krachttraining. Mijn lichaam reageert hier goed op en daar word ik weer heel blij van. De ene training gebruik ik voor rustige of vlotte duurloopjes en de andere training werk ik me fijn in het zweet met een goede intervaltraining. Nog een paar weken doortrainen en ik kan fit aan de start verschijnen! Nu ik volgens schema werk en merk dat ik het tempowerk langer vol kan houden, voel ik ook weer die runners-high die lange tijd uit is gebleven. Tijdens de trainingen voor mijn marathon in New York heb ik zoveel blessures gehad en zo vaak rustiger aan moeten doen. Nu doe ik dit nog steeds, maar het tempowerk geeft wel echt weer een kick! Rennen heeft iets magisch! Als je begint denk je misschien nog 'oh wat ver!' en als je dan eenmaal in een fijn ritme loopt, voel je je als Ariel in het water, Elsa op het ijs of Aladdin op zijn kleedje. Hoe mooi is het dan om na weken van trainen straks in het magische Disneyland te mogen rennen!

De tickets zijn geboekt en alle reispapieren zijn binnen. Ik zal op vrijdagochtend heel vroeg met de Thalys naar Parijs vertrekken. Ik heb de hele vrijdag, zaterdag en zondag toegang tot de Disney parken. Ook is er het hele weekend een Run Disney expo waar ik mijn startnummer kan halen en alle ins en outs over de run zal horen. Ik overnacht in Disney's hotel Cheyenne, dat geheel in het teken van Western staat. Hoe stoer is dat! Een klein Wild West dorp op loopafstand van de Disneyparken. Er is een Saloon voor de dorstige cowboys & cowgirls, een shop vol Disney items of een vergeten tandenborstel en het hotel heeft een eigen buffet restaurant, het Chuck Wagon Café. Natuurlijk kan ik ook eten, drinken en souvenirs shoppen in de vele restaurantjes en winkeltjes in de Disney parken.

Ik ga naar Disney in samenwerking met Loopreizen.nl. Zij bieden diverse pakketten aan en regelen het hotel en startbewijs voor de lopers. Of je nu Disney's halve marathon of 10km wil lopen of met het hele gezin naar de 5km en de kidsrun gaat, Loopreizen regelt het! 
Er zijn diverse hotels waar je uit kunt kiezen. Het dichtst bij het park ligt het prachtige en luxe Disneyland Hotel, naast de ingang van het park.  Op loopafstand van het park liggen diverse hotels in verschillende prijsklassen. De hotels hebben ook een shuttle service, waarmee je in een paar minuten in het park bent. De hotels hebben thema's als Cars, Western of de prachtige Amerikaanse Nationale parken. De hotels hebben verschillende entertainmant faciliteiten zoals een zwembad, ponyrijden of games. Zo is er voor ieder wat wils en Loopreizen regelt het voor je. 

Nog een paar weken, dan is het zover, dan kan ik jullie er alles over vertellen. Wil je voor die tijd meer weten, kijk dan voor meer informatie op Loopreizen.nl.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *