The Bucketlist or 30 things before I turn…

The Bucketlist, een geweldige film met Jack Nicholson en Morgan Freeman. De twee heren komen elkaar tegen in het ziekenhuis, waar zij slecht nieuws krijgen. Ze maken een bucketlist van dingen die ze nog willen doen voor hun dood en gaan de wijde wereld in voor het avontuur van hun leven.

Elise de Rijck schreef een hele serie Bucket List boeken, met 500 dingen die je alleen of met je partner, oma, ouders of goudvis gedaan moet hebben.
Ik vond 30 things before I turn 30 beter ‘te doen’. Als je bedenkt dat het daarna nog vier jaar duurde voor ik aan dat ene punt – bovenaan mijn lijst der lijsten – begon, begrijp je misschien dat 500 dingen een beetje too much voor mij zijn.

Ik hou wel van een uitdaging, maar het moet wel haalbaar blijven… ahum…

Adoptie dus. Daar bovenaan de bucketlist van mijn leven. Tien jaar lang durfde ik er niet aan te beginnen. Niet haalbaar… niet aan beginnen… niet doen! Houd het maar bij dingen als naar een land reizen waar je de taal niet kent of een marathon rennen. Evengoed gekkenwerk, maar best ‘te doen’. En zo maakte ik heel wat dromen waar.
Tot ik op 28-08-2018 besloot dat het haalbaar was, dat ik er aan zou beginnen en dat ik het ga doen.

Adoptie dus….

De afgelopen maanden kreeg ik veel vragen, voornamelijk waar ik nu sta in het proces. Kort samengevat bestaat de procedure voornamelijk uit wachten, sparen, moeilijke vragen beantwoorden, moeilijke keuzes maken, sparen en wachten.
Vandaag zag ik dat de volgende stap in mijn traject is uitgesteld van augustus naar november. Best een tijd, als je nagaat dat ik al wacht vanaf augustus 2018, maar eigenlijk al tien jaar. 🙂
De kunst is dan ook om eigenlijk helemaal niet te gaan zitten wachten, maar door te gaan met je leven. En dan ineens gebeurt er over een paar jaar iets fantastisch moois, volstrekt onverwacht. Want ja, je hebt natuurlijk niet zitten wachten. 😉

Je begrijpt waarschijnlijk dat doorgaan met je leven en met volle teugen genieten best even een opgave is, als je hoofd heel graag iets wil én als je ieder dubbeltje omdraait. Goed moment dus om eens een nieuwe bucketlist op te stellen.
Geen reisbucketlist, geen 30 things before I turn 30, maar wel alle (zo mogelijk gratis) dingen die ik gedaan wil hebben voordat ik straks mama word. Te beginnen met 50 duizend euro sparen en dan eindigen met een knap kind waar ik voor mag gaan zorgen.

Je kunt me trouwens nog steeds helpen dat grote bedrag bij elkaar te sparen. Dat kan o.v.v. Adoptie op rekeningnummer NL57RABO0394021274.
Er is daar inmiddels al 1395 euro gedoneerd! Geweldig!

Ook het delen van mijn verhaal, om meer mensen bekend te maken met adoptie, staat op mijn bucketlist. Adoptie kent mooie en verdrietige kanten. Adoptie is een uiterste noodmaatregel in het belang van het kind. Het is een nieuwe kans en een bijzondere verbinding tussen de biologische familie, de adoptiefamilie en het kind.

Naast sparen en delen bestaat mijn lijst onder andere uit:

 • Mijn levensverhaal schrijven ter voorbereiding op de gesprekken met de Raad van de Kinderbescherming
 • Mij verdiepen in alle mogelijke ziektes, aandoeningen en andere special needs mogelijk bij kinderen. Dit kan zijn via internet, maar ook door het raadplegen van artsen. Dit is ook ter voorbereiding op de gesprekken en uiteraard voor de toekomst met een kindje.
 • Opruimen, opruimen, opruimen. Die netflix serie met Marie Kondo is een perfecte voorbereiding op de grote opruiming voorafgaand aan de huisbezoeken van de Raad.
 • Weggooien weggooien, weggooien!
 • Alle boeken die door het huis heen liggen afstoffen, lezen, verkopen of een mooi plekje geven.
 • Spaans leren. Gewoon omdat ik in mijn leven al 5 keer een poging heb gedaan, maar het nooit gebruik, dus steeds weer vergeet.
 • Foto’s van de ruim 60 landen die ik bezocht opruimen.
 • Klussen in huis! De plinten eens onder het bed vandaan halen en op de juiste plek leggen. Een likje verf hier en daar.
 • Een van mijn fietsen inruilen voor een fietskar en een kinderwagen en een kinderstoel en..
 • Een kinderkamer inrichten.
 • Uitslapen.
 • Eventueel toch ook die vent nog ergens opduiken…

En zo ga ik van een spectaculaire bucketlist naar een fijne kleine burgerlij(k)st. Misschien heeft het toch wat met die leeftijd te maken. Het was waarschijnlijk niet voor niets een lijst met 30 dingen die je voor je 30ste gedaan moet hebben. Dan heb je daarna de tijd voor lekker burgerlijk. Ik zal van mijn huis een fijn thuis maken, zodat er straks een warm welkom is voor een lief klein ukkie, wat daar net zoveel behoefte aan heeft als ikzelf.

Liefs,

xx

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *