The Big Five of Major Six

Eén ultiem doel, the Big Five of toch uiteindelijk de Major Six.

Read in English?

September 2015, de 10 Engelse Mijl, wat gelijk staat aan 16 kilometer, op de DamtotDam in Amsterdam is nog maar net achter de rug. Het ging lekker, ondanks weinig trainen en dat maakt mij moedig. Een tikkeltje overmoedig wellicht, maar hey, dat heeft me tot op heden op mooie plekken gebracht. 'Als ik zo 16km kan lopen, dan zou ik best eens naar een halve marathon kunnen trainen.' Ik kruip achter de laptop om eens te kijken naar de halve marathon op de CPC in Den Haag een half jaar later. Ik surf een beetje rond en ineens is daar een reclame pop-up van een halve marathon in Vietnam. Vraag me niet hoe dat technisch werkt, maar gezien mijn aanstaande reis naar Vietnam, dacht internet waarschijnlijk 1+1=2. De halve marathon wordt voor het eerst gehouden en is in het prachtige Halong Bay, wat ik sowieso al verwacht het hoogtepunt van de reis te zullen worden. Deze marathon is echter al in november. Ik heb nog maar twee maanden en ben bang dat ik dat niet ga redden.  Ik ben naast onzeker echter ook overmoedig, dus ik schrijf me in en ga ervoor. Gewoon, eenmalig, want die lange afstanden trainen vind ik maar niks. 


December 2015, ik ben terug van een prachtige reis door Azië en geniet nog na van de geweldige run in Halong Bay. Ik ben eigenlijk niet heel veel meer bezig met hardlopen, maar Big Brother is watching me en vindt het tijd voor een nieuw doel. Hij gooit maar weer even een reclame in mijn inbox. Ditmaal van de New York marathon en ondanks dat ik nooit ambities heb gehad een marathon te lopen of naar New York te gaan, heb ik binnen no time mijn reis en startbewijs geboekt. 'Hoogmoed komt voor de val', zegt men wel en dat gebeurt ook. Ik val, maar krabbel op en loop de marathon in New York.

Januari 2017, twee maanden na de marathon in New York durf ik voor het eerst weer aan lopen te denken. Een marathon ben ik de komende jaren niet van plan te lopen, maar een halve marathon is misschien wel weer haalbaar. Als ik nou een mooie unieke run kies, in een land waar ik nooit ben geweest? Dat moet toch een goede motivatie zijn! Ik schrijf me in voor de Midnight Sun half Marathon, vergeet te trainen, maar loop in juni een van mijn mooiste races in Tromsø, Noorwegen! 

Wat betreft trainingsopbouw en blessures ben ik het slechtste voorbeeld. Ik besluit verstandig te zijn: als ik niet wil trainen, dan ook geen lange runs. Er staat echter nog een tripje naar Disneyland Parijs op het programma. Gelukkig kan je daar ook deelnemen aan een 10km en dat is voor mij in de Disney-gekte ook precies genoeg! 

November 2017, ik ben al even terug uit Disneyland en vind het ook even genoeg met de runs in het buitenland. Het trainen komt niet goed van de grond. Eigenlijk wil ik niet meer dan tweemaal per week hardlopen in verband met andere sporten, mijn blessuregevoeligheid en hardloop-zin. Ook weet ik niet goed welke runs de afgelopen 4 unieke ervaringen in het buitenland kunnen overtreffen. 

En dan krijg ik een mailtje.
Of ik deel wil nemen aan een marathon op Cyprus.
Say What??? Mijn hart begint gelijk te bonzen. Cyprus? Wow, daar ben ik nog nooit geweest! En het is daar toch heerlijk zonnig? Hardlopen langs de kust van het prachtige Limassol? Zal ik het dan nog een laatste keer proberen? En daar is hij weer... Hallo Moed! Ja ik wil!
Verstand doet gelukkig ook mee en ik besluit voor de halve marathon te gaan. Nog één keer dan, mijn vijfde halve marathon en ook mijn vijfde run in het buitenland. Een mooie afsluiter van mijn Big Five.

Ik neem me gelijk voor dat ik serieus ga trainen, maar maak dit keer wel de keuze om de training leuk en haalbaar te houden voor mijzelf. Wat je leuk vindt, houd je immers langer vol. Ik loop nu twee keer in de week, één interval training en één opbouwende lange duurloop. Daarnaast doe ik drie keer in de week een circuit- of krachttraining. Er zijn mensen die dit niet genoeg vinden voor het lopen van een halve marathon. Ik raad deze mensen aan mijn blogs over mijn vorige marathons te lezen, hihi. Het is niet de beste training en ik zal niet de beste marathon lopen, maar het wordt wederom mijn unieke verhaal!

Ben jij ook op zoek naar jouw unieke loopervaring? Jouw ultieme doel of net als ik een voor de collectie in jouw Big Five?
Wil jij net als ik lopen door het prachtige, zonnige Limassol op Cyprus? Er zijn runs op de afstanden 10km, 21km en hele marathon en JA, jij kunt dat, net als ik! Namens World's Marathons mag ik je nu 20% korting op je startbewijs aanbieden. Neem een kijkje op Limassol Marathon, gebruik bij de inschrijving de code 'Healthytravels' en kom ook een sportief weekend naar zonnig Cyprus! 

Ik heb er alle vertrouwen in dat ik volop ga genieten van deze mooie vijfde run! Ik ga mijzelf geen zwaar trainingsschema of tijdslimiet meer opleggen, maar genieten doen we juist! Oh en voor wie dacht dat mijn moed dan in mijn schoenen gezonken was... de volgende run staat per ongeluk ook al gepland. In mei reis ik naar de baltische staten voor een halve marathon in Riga. De Big Five in safari termen is dus eigenlijk al mijn eigen Major Six in marathon termen. En of dat dan echt de laatste is.....

Wie weet er een mooie magische lading voor een 7? 😉

Liefs,
xx

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *