Gifts for Runners

fullsizerender-30Of het nu tijdens de natte dagen van de herfst is,
de donkere dagen van de komende winter,
of voor de warmere dagen volgend voorjaar...
lopers verdienen altijd een steuntje in de rug. 

Ben je op zoek naar een welverdiend cadeautje 
voor een loper of maak je een lijstje voor de Sint?

10 cadeautjes voor hardlopers.

1. Handschoentjes
Warm aangekleed en de loopschoenen aangetrokken. Door de regen, de wind en sneeuw, geen probleem, maar wat is dat koud aan de handen! Er zijn speciale hardloopschoentjes op de markt. Er zijn er van dunne stof, deze dragen comfortabel, drogen snel en breken net een beetje de wind. Er zijn ook wat dikkere handschoenen, deze dragen wellicht iets minder flexibel, maar geven wat meer  warmte en houden de handen goed droog. Hardloophandschoentjes zijn te koop bij sport- en hardloopwinkels en online.

2. Reflecterende hesjes en bandjes of lampjes. 

Nu de dagen korter zijn, is de kans groter dat je in het donker wilt trainen. Zorg hierbij dat je goed zichtbaar bent voor ander verkeer op de weg! Hardlopers zijn de kwetsbaarste en langzaamste weggebruikers. Zij worden dan ook makkelijker over het hoofd gezien. Voorkom dit door goed zichtbaar de weg op te gaan! Dit kan in de vorm van kleine lampjes, bandjes met verlichting, reflecterende armbanden en vestjes of stickers voor op je kleding. Dergelijke producten zijn in fiets-, sport-, en hardloopwinkels te koop en online.

3. Magazine of boek
Wat te doen als je even niet kunt lopen..jawel, lezen over lopen! Ja hoor, ook lopers moeten ontspannen. En hoe dat beter te doen dan met een magazine of boek over lopen. Er is tegenwoordig vanalles te koop op gebied van technisch lopen, loopverhalen, loopreizen. Tijdschriften en boeken over hardlopen zijn te koop bij kiosken en boekhandels, bij sportwinkels of online. 

4. Haarbanden
Mooi hoor die wapperende manen, maar niets vervelender dan natte strengen haar plakkend op je voor hoofd. Of een stijve nek door een zwiepende staart. Haren vlechten, speldjes gebruiken, toch maar een kort koppie? Ideaal is het allemaal niet, maar er bestaan in ieder geval haarbanden voor hardlopers. Deze zijn er in een smalle variant, die je haar streng op z'n plek houdt. En er is een breed model, wat tevens ook als zweetband kan dienen. Haarbanden en elastiekjes kan je natuurlijk kopen bij iedere drogist. Speciale haarbandjes voor het hardlopen zijn te koop bij sport- en hardloopwinkels en online.

5. Telefoonhoesje
Stond je tracking-app niet aan tijdens je run? Dan kun je haast wel opnieuw beginnen, want dan heb je niets te meten of te melden. Het lijkt wel alsof we niets meer doen zonder het vast te leggen. Heel begrijpelijk, want je wil je vooruitgang zien. Hoe ver heb je gelopen, hoe hard, waar ging het minder? Begrijpelijk dat je je telefoon een volgende keer niet meer vergeet. In noodsituaties wil je zeker je telefoon bij je hebben, dus koop zo'n handige armband waar je telefoon in past, dan kan je niets meer gebeuren. Deze telefoonhoesjes voor om je arm kun je kopen bij sport- en hardloopwinkels en online.

6. Mutsje
We verliezen de meeste warmte op plaatsen waar het verschil tussen de omgevingstemperatuur en de lichaamstemperatuur het grootste is. Dat wil zeggen, als jij met je goede hardloopkleding en -handschoentjes, goed warm aangekleed naar buiten gaat en je rent jezelf lekker warm dan verliest je hoofd de meeste warmte. Een deel van dit warmteverlies kun je tegengaan door het dragen van een muts. Bij sport- en hardloopwinkels en online zijn speciale sportmutsjes van een wat dunner materiaal te koop.

7. Riemen
Sleutels mee, telefoon mee, energiebar mee, sportgel mee, water mee... Allemaal leuk en aardig en zeker ook belangrijk, maar waar laat ik dat allemaal? Er zijn verschillende riemen en ook vestjes en zelfs rugzakjes te koop. De riemen zijn het meest toegankelijk wat betreft draagcomfort en prijzen. Afhankelijk van draagcomfort, aantal vakjes, prijs en kwaliteit zijn er diverse ' belts' te koop bij hardloopwinkels en online.

8. Proefles
Zit je als loper een beetje in een sleur? Hoe leuk is dan een proefles cadeau?! Volg eens een proeftraining bij de lokale ateletiekvereniging, samen en anders trainen kan je lopen een enorme boost geven! Of wat dacht je van een proefles bootcamp, zwemmen of yoga. Deze andere soort trainingen kunnen je hardlopen ondersteunen en verbeteren. Vraag er eens naar bij de sportclub, vereniging of het zwembad bij jou in de buurt.
 
9. Startbewijs
Wat ook helpt om iemand te motiveren is trainen richting een goed doel. Hoe leuk is het om een startbewijs te krijgen voor een toffe wedstrijd en daar eventueel samen met de gever naartoe te trainen. Wat dacht je van een Santa Run in december of een collorrun in de warmere maanden. Dit zijn bij uitstek hardloopevenementen om met iemand samen te lopen!

10. Massage
Dit cadeau kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Al die inspanning vraagt om ontspanning. Heerlijk om de spieren even los te laten maken door een goede massage. De loper zal je dankbaar zijn!