About My Healthy Travels

Hey! Wat leuk dat je mij wat beter wil leren kennen!

fullsizerender-14Ik ben Tynke, 32 jaar en woonachtig in het centrum van Apeldoorn. Ik heb in de afgelopen jaren ook in Arnhem en Utrecht gewoond, maar ben teruggekeerd naar Apeldoorn in verband met mijn werk als trainer taal en braille binnen een revalidatiecentrum voor blinden en slechtzienden. 
Eenmaal terug in Apeldoorn, wilde ik na veel mislukte pogingen in Utrecht, toch weer proberen wat meer te gaan bewegen. Ik melde me aan voor een start-to-run groep, maar die was vol en ik begon zelf dan maar met hardlopen met Evi. En alhoewel ik het super spannend vond al rennend de straat op te gaan, was ik snel verkocht. Binnen no time rende ik een half uur aaneen en een paar maanden later mijn eerste 10km en nog een half jaar later de Dam tot Damloop (16k). Na twee jaar kreeg ik echter last van blessures en werd ik door een vriendin overgehaald naar de sportschool te gaan. Dit leek me helemaal niets, maar de groepslessen waren volgens haar erg leuk. En ook dit vond ik na twee keer klungelen (al die pasjes en alles in spiegelbeeld :S) super leuk. Zeker drie jaar ging ik met veel plezier de x-co en pumplessen af en was ik uren in de sportschool te vinden. Pas anderhalf jaar geleden kwam ik in aanraking met krachttraining. Ook dit had ik van tevoren niet gedacht en vond ik in het begin erg spannend, maar wat is het gaaf als je sterker wordt en spieren tevoorschijn ziet komen!

Anderhalf jaar geleden begon ik ook weer rustig met hardlopen en liep met minimale training een best aardige halve marathon in Vietnam. Toen daarna een mail binnenkwam van de marathon van New York heb ik geloof ik een week nagedacht en me toen ingeschreven. Echter begon toen een jaar vol blessures en lichamelijke ongemakken. Steeds moest ik weer rust nemen en opnieuw opbouwen. Nu een week voor de marathon ben ik ontzettend nerveus. Mijn doel van binnen de vier uur lopen is bijgesteld naar uitlopen, hoe dan ook. Ik zal er misschien wel zes uur over doen. Het zal in ieder geval een bekroning zijn op al het harde werken en doorzetten het afgelopen jaar.

Na NY neem ik twee weken rust en zal ik gaan nadenken wat ik wil met sport. Er zijn zoveel sporten die ik leuk vind: hardlopen, krachttraining, fietsen, zwemmen, yoga. En een week heeft toch echt maar 7 dagen.

Een andere vraag die mij al een tijdje bezighoudt is waar mijn volgende reis naartoe zal gaan. Dit jaar stond helemaal in het teken van de luxe marathonreis, maar volgend jaar wil ik toch wel iets langer weg. Nieuwe landen ontdekken, nieuwe avonturen maken. Er is nog zoveel moois te zien! De lijst met landen waar ik ben geweest, kun je op de travelpagina zien. De lijst met landen die ik nog wil zien blijft groeien. 

Naast mijn reis door de wereld van sport, loopt er ook een reis door de wereld van gezonde voeding. Ik vind het leuk om uit te zoeken hoe ik mijn voedingspatroon nog gezonder kan maken. Tijdens deze reis is er een jaar geweest waarin afvallen boven gezonde voeding stond. Een tijd waarin ik mij niet happy voelde. Nu staat gezonde voeding, een gezonde geest en een gezond lichaam weer bovenaan het prioriteitenlijstje. Dit doe ik door zo veel mogelijk vers, clean en zonder geraffineerde suikers te eten. Ik zeg zo veel mogelijk, want ik wil mijzelf niets meer verbieden. In mijn reis naar een gezond lichaam heb ik gemerkt dat dit het beste werkt voor mij.

Deze website gaat over mij, met tips voor jou. Graag wil ik dat je daarbij onthoudt dat ieder lichaam, ieders achtergrond en ieders normen en waarden over gezondheid, sport en voeding anders zijn. Dus neem de informatie in je op en doe wat werkt voor jou!

 

Ik wens je hele mooie healthy travels!

 

Liefs,

xx