Frisse Uitdagingen!

Doe jij aan goede voornemens?

fullsizerender-63Goede voornemens? Dat werkt toch helemaal niet! En nu is het nog niet eens januari en begin jij al over goede voornemens? Ik hoor het je denken! Toch heb ik eens nagedacht over het afgelopen jaar, wat er is gebeurd, hoe ik me daarbij voel en wat ik anders zou willen. Het komt eigenlijk vooral voort uit de vraag die me al zo vaak is gesteld de afgelopen maand: "En wat nu, na de marathon??"
Een vraag die niet makkelijk te beantwoorden is. Soms willen je gevoel en je verstand totaal andere dingen. Dan moet een van de twee net iets harder schreeuwen, maar wat als je in al dat geschreeuw jezelf niet meer verstaat. Ik heb al honderd keer besloten toch de marathon van Rotterdam te lopen en al honderd keer mijn kaart verkocht (niet echt dus). Oké die hardloop-druk moet even van de ketel. En waarom ga ik je uitleggen en wat ik dan wel ga doen vertel ik je ook.

Terugblik
Het is een bewogen jaar, een veel bewogen jaar. Ik loop hard, heel veel hard. Wel heel langzaam, maar erg veel. Mijn schema naar de marathon is gebaseerd op een lage hartslag. Mijn hartslag is niet laag en ik moet langzamer lopen dan me lief is, dan lekker loopt. Het is een jaar vol blessures en doorzettingsvermogen. Vol hoop en wanhoop. Ik ga mijn grootste uitdaging ooit aan en bijt me er tegen beter weten in in vast. Mijn lijf protesteert steeds harder, maar het hoofd en hart willen door. Ik moet en zou die marathon lopen, terwijl de lol er wel vanaf is. Om mij heen vragen mensen waarom ik dit nog doe en ik antwoord dat ik dit wil, ik wil mijn missie volbrengen. Dat doe ik uiteindelijk ook en dat is natuurlijk fantastisch mooi en dat vier ik groots, met jullie allemaal. Tot dat de vraag komt: "En wat nu, na de marathon??" Dan word ik vaag en ontwijk het liefst de vraag. Ik weet alleen maar wat ik níet wil, maar dat is een stuk minder 'tof'. Ik wil niet nog eens zo'n aanslag op mijn lichaam en geest plegen terwijl er nog zoveel meer in het leven te bereiken is. Oké ik weet ook wat ik wél wil. Ik wil weer een gezond en fit lichaam, dat is de grootste uitdaging die ik nu aan kan gaan.

Goede voornemens
Een gezond, fit en sterk lichaam dat krijg je kennelijk niet zomaar, ook al eet je gezond en sport je veel. Ik stapte over van een jaar krachttraining, naar een jaar vol hardlopen. Mijn lijf begon aan alle kanten tegen te sputteren en ik kwam kilo's aan. Niet echt wat ik verwacht had van marathontrainingen, maar wel heel logisch als je een totaal ander trainingspatroon er op na houdt en je een beetje de weg kwijt raakt in foodie-land. Dan weet ik als zogeheten fitgirl nog zoveel over voeding en training en dan toch eigenlijk nog maar heel weinig...en daaruit groeien mijn goede voornemens. Ik weet dat ik me weer gezond en fit wil voelen, meer energie wil hebben, minder wil snacken, meer wil drinken, meer wil slapen, meer wil genieten, maar hoe doe je dat dan? Ja een doel zonder plan is slechts een wens. Mijn goede voornemen om aan een gezond en fit en sterk lichaam te werken, verdient een goed plan. 

StrongFit
En dan is daar ineens een aanbod van StrongFit. StrongFit geeft coaching op gebied van Voeding, Training, Herstel en Mindset en ze willen mij 4 maanden begeleiden!! Ik heb al veel over StrongFit gehoord en ben benieuwd, maar ook een beetje huiverig voor voedingsplannen. Ten eerste omdat ik me vaak niet kan vinden in een voedingsplan en het hoe en waarom niet kan achterhalen en ten tweede omdat ik dan te eigenwijs ben om me er aan te houden. Dat wil ik niet, maar ik ken StrongFitters en ga dan ook graag het gesprek met hen aan. Na een goed gesprek over normen en waarden betreffende voeding en lifestyle, wensen en verwachtingen ben ik een stuk wijzer en heel tevreden. Nee ik krijg geen voedingsschema, ik ga mijn eigen voeding samenstellen en precies leren waarom. Yes! Dit is precies wat ik zoek. Ik ga alleen nog maar meer leren! 

fullsizerender-66Het Plan
Deze week ga ik mijn lifestyle bijhouden. Ik schrijf op wat ik eet en drink en wat ik aan beweging of training doe. Op deze manier maak ik mijn lifestyle inzichtelijk, voor mij en voor mijn coach. Aan de hand daarvan maakt StrongFit voor mij een voedingsplan op maat.  In de weken daarna leer je je eigen weekmenu samenstellen. Je wordt dus echt je eigen voedingscoach. Daar kijk ik heel erg naar uit! Ik kan daarnaast mijn eigen trainingen blijven doen of begeleiding van StrongFit krijgen aan de hand van trainingschema's. Ik lees op de site: Met het juiste rustpatroon herstelt je lichaam optimaal en verminder je de kans op blessures/ziektes. Ik had al zo'n vermoeden dat mijn slechte slaappatroon ook niet heel bevorderlijk was voor mijn fitheid. Ook daar valt voor mij dus een groot stuk winst te behalen! Eens kijken of ik de discipline om te blijven trainen voor de marathon, nu kan omzetten in een discipline mijn lifestyle aan te scherpen. Ik heb er vertrouwen in dat dit met de uitgebreide coaching van StrongFit zeker gaat lukken. Ik zal jullie de komende vier maanden op de hoogte houden van de lessen, mijn vorderingen en al wat ik tegenkom tijdens deze nieuwe Frisse uitdaging!

Wil je nu al meer weten over StrongFit? Kijk dan op strongfit.nl!

6 Responses to “Frisse Uitdagingen!

  • Ik ben benieuwd naar de resultaten!

  • Ik ook Susan! Ik houd je op de hoogte. Over een paar weken zal ik een eerste update schrijven!

  • Hoi,
    Heb je al eens overwogen om een andere hardloopuitdaging aan te gaan dan de marathon? Bijvoorbeeld een snelle 5k. Is ook heel gaaf om te doen, m.i. gezonder dan een marathon en geeft ook een goede basis voor eventuele toekomstige marathons?

  • Ja zeker heb ik daar aan gedacht, Remco! Voor mij is de grootste uitdaging voorlopig een volledig herstel. Daarna gaan we pas weer kijken naar sportieve prestaties. Komend jaar geen marathon inderdaad! Heb jij leuke 5km’s op de planning?

  • Nog niets concreets, ik zit een beetje in een loopdip. Ben het nu wel weer langzaam aan het oppakken. Zelf hou ik wel van kleinere wedstrijdjes in de buurt, je weet wel 3 rondjes door het dorp en na afloop de tombola in de voetbalkantine. Heeft ook zijn charme vind ik

  • Heel herkenbaar! Uiteindelijk gaat het om het plezier, toch?! Dus als jij daar lekker loopt, zit je helemaal goed! Ik hoef ook niet iedere maand een wedstrijd in een andere stad te lopen. Heerlijk hier in het bos is ook zo fijn!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *