Boerenkool met zonder Worst

Wist je dat boerenkool heel erg gezond is? Boerenkool bevat veel ijzer, wat je goed kunt gebruiken als je geen vlees eet zoals ik of vegetariërs en veganisten. Ook bevat boerenkool veel vezels, gezonde vetten en anti-oxidanten. Boerenkool werkt ontstekingsremmend en draagt bij aan een gezond hart, sterke botten, een goede spijsvertering en een stabiele bloedsuikerspiegel.

Boerenkool is dus een zogenaamde superfood. Ik lust ook eigenlijk heel graag boerenkool. Telkens als ik het eet verbaast het me hoe lekker ik het vind.
Toch eet ik het niet vaak. Ik kom wat betreft recepten niet veel verder dan stamppot boerenkool met worst en laat ik daar nou juist van gruwelen. Maar nu is het winter en ben ik snipverkouden. Ik kan dus wel wat extra vitamientjes en ontstekingsremmers gebruiken. Ik wil boerenkool op het menu, maar dan wel zonder aardappels en worst! Ik dook dan ook de keuken in met dit heerlijke gerecht als resultaat.


Ingrediënten:

Ik neem voor tweemaal lunch:
* 200 gram boerenkool
* 1 rode puntpaprika
* 100 gram pompoenblokjes
* 15 gram spekjes van de Vegetarische slager
* Een dessertlepel bouillon
* Een flinke scheut water

Wil ik het als diner eten, dan voeg ik een zoete aardappel toe.


En dan koken:

Eet je er zoete aardappel bij, begin dan met het koken van de zoete aardappel in kleine blokjes. Dit duurt zo’n 15 minuten. Neem daarnaast een grote wokpan en kook in een klein laagje water met bouillon de bevroren blokjes pompoen. Na vijf minuutjes kun je de boerenkool er bij doen. Terwijl het laagje water de pompoen kookt, slinkt de boerenkool. Snij de puntpaprika, giet de zoete aardappel af en doe beiden in de pan met boerenkool. Het water is nu bijna verdampt. Zet de pan laag en bak in een ander pannetje kort de vegetarisch spekjes. Voeg deze tenslotte toe aan de boerenkool en schep alles door elkaar. En klaar is je heerlijk voedzame maaltijd!

 

Eet smakelijk!!

-xx-