Bananenbrood

De tijd waarin de eenzame qoute 'snoep gezond, eet een appel' de foodies en fitgirls beweging op gang wilde brengen, ligt ver ver achter ons, maar wie weet is dat toch de uitspraak geweest, die mensen in beweging bracht. In ieder geval is er al jaren volop beweging in de wereld van gezonde voeding en zijn we ook wat healthy snacking betreft veel uitgebreider dan die ene appel. Bonenbrownies, Courgettecake, haverkoeken, maar het meest bekend is toch wel het bananenbrood. Zelden zag ik een gerecht zo vaak gedeeld, geliked, getagd, gemaakt, gegeten op blogs en social media. De mooiste foto's, de lekkerste variaties, de makkelijkste recepten. Ja makkelijk ja. Heel waarschijnlijk is dit daardoor zo'n veelgebruikt gerecht binnen de wereld van gezonde voeding. Zo makkelijk, zo lekker, zo klaar en zo zonder zorgen opgegeten....euh bewaard, meegenomen of ingevroren. 

Bananenbroodbox

Bij Bananas & Bread weten ze alles van makkelijk, lekker en gezond bananenbrood! Deze bakkers stellen heerlijke doe-het-zelf-bak-boxen samen op basis van pure en eerlijke ingrediënten. Zo zijn er bakmixen op basis van amandel-, boekweit-, spelt- of havermeel en wordt er gezoet met dadels, oerzoet of kokosbloesemsuiker en natuurlijk banaan.

In de boxen vind je de bakmixen en heerlijke toevoegingen als dadels en vijgen of noten. Het enige wat je zelf hoeft toe te voegen zijn verse ingrediënten als rijpe bananen, eieren of melk. Er is een Vegan Box, waarbij het bananenbrood wordt gemaakt met plantaardige melk in plaats van eieren.  Er is een Glutenvrije Box. Een Oldskool Box met heerlijk kaneel-honing en cacao-kokos brood. Een Bulk Box voor sporters die wel wat extra noten of eiwitten kunnen gebruiken. En er is een Sweet Box met twee heerlijk zoet geurende bananenbroodmixen.

Sweety
 
De Sweetybakmix bestaat uit amandelmeel, boekweitmeel, speculaaskruiden, kokosbloesemsuiker, oerzoet en wijnsteenbakpoeder.
Zelf voegde ik hier een flinke hand dadels, een hand gedroogde vijgen en een hand gemengde noten aan toe. nadat ik alles in stukjes had gesneden en gehakt. 

What to do?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Mix 3 rijpe bananen in een mixer of prak ze in een kom.
  • Voeg 3 eieren toe en mix het geheel goed door.
  • Voeg de Bananas & Bread mix toe en mix vervolgens weer goed door.
  • Spatel de in stukjes gesneden dadels, vijgen en noten door het beslag.
  • Plaats bakpapier in de bakvorm en giet het beslag daar in.
  • Plaats de bakvorm in de oven voor 45 minuten.
  • Prik hierna met een satéprikker in het bananenbrood. Komt de satéprikker er droog uit dan is Sweety klaar.
  • Is de satéprikker nog vochtig? Plaats het bananenbrood terug in de oven en laat nog een paar minuutjes door bakken.
  • Laat het bananenbrood afkoelen op een onderzetter voor ongeveer 15 minuten. 

En dan? Smullen maar! Heerlijk met een likje pindakaas of je favoriete fruitige jam.

Enjoy!!

Je kunt het bananenbrood goed bewaren door haar in plakken te snijden en te verpakken in aluminiumfolie. Zo blijft het brood een paar dagen goed in de koelkast. In plakken ingevroren in de vriezer gaan ze nog veel langer mee!

Ook een van de heerlijke bananas & bread boxen bestellen? Kijk dan in de online bakkerswinkel bananasandbread.com