Leesvoer

Wat eten we vandaag?

FullSizeRender-9

Voor een ieder die wel wat inspiratie of variatie kan gebruiken, maar ook voor hen die nog geen pannenkoek kunnen bakken, is er een overload aan kookboeken en voedingsplannen.
Persoonlijk kan ik mij aan geen enkel voedingsschema, nog recept, goed houden. Vaak laat ik ingrediënten die ik niet in huis heb weg of ik voeg juist allerlei extra groente toe. Wel vind ik het fijn om kookboeken ter inspiratie te gebruiken. Hieronder een greep uit de boeken die ik momenteel in de keuken heb staan. Een aantal van de boeken heeft naast leuke recepten, ook informatie over voeding & voedingsstoffen, training en zelfs leuke oefeningen toegevoegd. 
Mis jij jouw favoriete boek over voeding & sport hiertussen? Schrijf het in de comments onderaan de pagina, ik ben altijd in voor nieuwe inspiratie!

The Green Happiness
IMG_7526In 'Your 50 Days of Green Happiness' staan meer dan 100 heerlijke vegan recepten boordevol groenten. Your 50 Days of Green Happiness is een programma van 50 dagen en belooft jouw stofwisseling te activeren, je vertering soepel te laten verlopen, je meer energie te geven, je huid te laten stralen en je droomlichaam te creëren. Ondanks dat ik niet vegan eet, is dit boek momenteel wel de leidraad van mijn voedingspatroon. Ik kocht het om te leren meer gezonde koolhydraten aan mijn voeding toe te voegen Ik voeg nu eiwitrijke producten toe aan de recepten of eet deze op een ander moment van de dag. 
Mocht je het programma netjes hebben gevolgd ben ik natuurlijk heel benieuwd naar je ervaringen! Het fijne aan 'Your 50 Days of Green Happines' vind ik de grote hoeveelheden groente! Ik eet altijd veel groente, maar sinds ik dit boek heb gekocht eet ik veel gevarieerder in groente en goede koolhydraten. Ook de informatie en adviezen over voedingsstoffen en wat deze doen met je lijf vind ik waardevol. Eigenlijk is dit boek niet te missen in de keuken van iedere ' foodie'.
Voor meer informatie over dit 50-daagse programma, nog meer recepten of voedingsadvies, bezoek thegreenhappiness.com.

Havermoutje & Nootje
FullSizeRender-7We go nuts about oats. Als een vroeggeboren ' havermouttrutje' eet ik al jaren havermout. Ik ben opgegroeid met pap, ik kan er geen genoeg van krijgen, ja lust er wel pap van! Zeker voorafgaand aan een lange duurloop, maar soms ook na een zware training. Je kunt bij mij de meest vreemde combinaties voorbij zien komen. Zit ik op dat moment te laag in eiwitten dan voeg ik melk of eiwitpoeder aan mijn oats toe, maar heb ik te weinig groente gegeten, dan gooi ik die ook gerust door mijn havermout! Dat klinkt vast niet zo lekker als het is. Laten we eens beginnen met een worteltjestaart. Lekker zoet, maar toch met groente. In ' Havermoutje' staat dit heerlijke gerecht en heel veel andere ontbijtjes, maar ook heerlijke koeken, broden en heel verrassende recepten. ' Nootje' is het jongere broertje van 'Havemoutje'. Ook al zo'n mooi boek, vol recepten van, je raadt het al, noten! Fijn aan dit boek is de informatie over ingrediënten en de werking ervan. ' Wat zijn nou eigenlijk noten?' En de uitleg over technieken in de keuken, het bewerken van de noten. Wat betekent ' blancheren'  en 'extraheren' en hoe doe je dat? Ook in dit boek vele verrassende recepten die ik allemaal wel eens uit wil proberen. Er is nu ook een 'Kooltje'. Mocht jij Kooltje al in huis hebben, ben ik er heel benieuwd naar! Deze prachtige boeken en nog veel meer over havermout en noten, vind je op havermoutje.nl.

Powerfood
FullSizeRender-6Dat een gezonde levensstijl hip&happening is bewijst Rens Kroes. Zij studeerde in New York en raakte daar geïnspireerd door de healthy lifestyle. Eenmaal weer in Nederland startte zij een praktijk voor foodcoaching en inmiddels heeft ze twee succesvolle ' Powerfood' boeken uitgegeven. Zij wil daarmee mensen laten ervaren dat je je door gezond eten fitter en beter kunt voelen. Haar missie is om Nederland gezonder te maken. En dat lukt haar goed! Waar gezonde voeding eerder 'geitenwollensokken' was, hoor je er nu helemaal bij als 'foodie'!
In Powerfood staan heerlijke recepten voor een healthy én happy lifestyle. Want ook in een gezonde levensstijl kun je genieten van heerlijk eten. In Powerfood - van Friesland naar New York beschrijft Rens Kroes het contrast tussen haar roots in Friesland en haar kennismaking met de wereldstad New York. In haar jeugd kende zij vooral biologische en streekproducten, groente uit eigen tuin. In Amerika leerde zij de internationale keuken kennen, kwam in aanmerking met vegetarische gerechten en rawfood. In haar derde boek 'On the Go' lees je alles over preppen, bewaren en meenemen van je maaltijden en tussendoortjes.
Meer inspiratie, heerlijke recepten en fijne tips vind je ook op haar site renskroes.com.

In Perfecte Conditie
IMG_7484'Sinds ik kies voor de juiste combinatie van sport, voeding en rust, voel ik mij veel fitter', aldus tophockeyster Ellen Hoog in haar eigen boek. Gezond eten en bewust sporten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. 
In dit boek staan heerlijke gezonde recepten, smoothies, powersnacks en voedzame diners. Ook, en dat maakt dit boek er uitspringt, staan er zes complete workouts uitgeschreven. Oefeningen  voor beginners en gevorderden, gewoon in je eigen woonkamer. Makkelijker kan het je niet gemaakt worden!  Het is een mooi, overzichtelijk boek met prachtige foto's, heldere recepten en duidelijke uitleg van de oefeningen. Een boek dat iedere 'fitgirl' in huis zou moeten hebben.
In haar tweede boek 'Grenzeloos Gezond' schrijft Ellen over wereldse gezonde recepten geïnspireerd door haar trainingsstages en toernooien overal ter wereld. Ook geeft zij tips hoe je on the road en tijdens een lange vlucht fit blijft
Meer lezen over Ellen Hoog en al haar prestaties? Ga naar ellenhoog.com.

Live, Love, Run
FullSizeRender-8Het boek voor elke rennende fitchick!
In Live, Love, Run schrijft Annemerel de Jongh hoe zij van hardloophater een hardloopliefhebber werd. Zij was nooit heel sportief, tot zij op haar 17e het hardloopvirus ontdekte. Zelf deed ik er iets langer over 😉 
Nu loopt Annemerel Marathons. In haar boek vertelt zij je aan de hand van persoonlijke ervaringen alle ins- en outs van het hardlopen. Het is voor mij een erg herkenbaar verhaal. Ik heb met veel 'hmhm', ' ohja', ' nou inderdaad' en glimlachen dit boek gelezen. De kunst van de 'hardloopselfies' liet ik wel bij Annemerel, daar waag ik mij maar niet aan. 
Wil jij wel weten hoe je een hardloopselfie maakt of andere informatie over Annemerel, kijk dan op haar blog: annemerel.com.