Tools for Fitties

fullsizerender-31De een gaat naar een fancy gym,
de ander traint in eigen huis.
Met grote barbells of kleine dumbbells,
een klimrek of eigen gewicht.
Krachttraining kan op vele manieren.
En of je nu beginner of gevorderd bent,
deze leuke gadgets kun je altijd wel gebruiken!
Wees niet bang, deze dingen hoef je niet
allemaal te hebben als je voor het eerst
de gym in stapt. Maar als je bankrekening
het toelaat, weten we allemaal dat het leuk
is jezelf of een ander te waarderen met 
een motiverend cadeautje.

Zie hier, 10 gadgets voor krachttrainers.

 

1. Gewichtjes
Of je nu beginner bent of een gevorderde krachttrainer, gewichtjes zijn er in allerlei soorten en maten. Afhankelijk van de intensiteit, de duur en de frequentie van de training, kun je met diverse gewichten trainen. Kleinere gewichtjes zijn tegenwoordig in veel doorsnee winkels al te koop. Grotere gewichten koop je in een sportzaak of online.

2. Handschoentjes
Onze handen krijgen heel wat te verduren tijden het trainer. Al dat ijzer bezorgt ons eelt onder de vingers of soms zelfs kapotte handen. Om dit te voorkomen bestaan er verschillende soorten handschoentjes, zonder vingers om toch grip te houden. De handschoentjes zijn te koop bij diverse sportwinkels en online.

3. Waterfles
Je vergeet het nog wel eens, maar water drinken is belangrijk. Ook tijdens het sporten! Overal zijn bidons verkrijgbaar en tegenwoordig bestaan er de leukste waterflessen. Zoek maar eens op internet!

4. Foam roller
Met  een foam roller kun je zelf je benen, billen en rug masseren. Dit bevordert het herstel, vermindert spierpijn en vergroot je flexibiliteit. Foam rollers zijn er met een glad oppervlak of met een reliëf  in verschillende hardheden. Zij zijn te koop bij grotere sportwinkels of online. 

5. Weerstandsbanden
Deze brede elastieken banden kun je heel veelzijdig gebruiken voor weerstands- stabiliteits- en krachttrainingen. Ze worden ingezet bij zowel fitness, als yoga en fysiotherapie. De banden zijn er in verschillende niveaus en allerlei kleuren. Je kunt ze kopen bij sportwinkels en online.

6. Fitnessmat
Voor grondoefeningen is het prettig om een goede fitnessmat te hebben. Een die voldoende stevigheid geeft voor je rug op de grond, maar niet te zacht is in verband met balansoefeningen. Je vindt fitnessmatten in allerlei groottes en diktes, allerlei kleuren en prijzen. Fitnessmatten zijn wel te koop bij de grotere sportwinkels en online.

7. Fitnessbal
Een fitnessbal is een veelzijdige tool voor trainingen. Je kunt deze gebruiken om op te zitten wanneer je achter je bureau werkt. Dit is een goede oefening in het rechtop zitten. Je kunt er ook allerlei stabiliteits- en coretrainigen mee doen. Een heel fijne tool om je abbs mee te trainen.

8. Proefles
Als krachtsporter ben je vooral bezig je spieren sterker en groter te maken. Het is heel goed voor de afwisseling en ontspanning af en toe eens een ander soort training te doen. Doe je lijf een plezier en volg eens een training op een heel ander vlak, het zal je lijf een enorme boost geven! Wat dacht je van een proefles boksen, spinnig, zwemmen of yoga. Deze andere soort trainingen kunnen je progressie ondersteunen en verbeteren. Vraag er eens naar bij de sportclub, een vereniging of het zwembad bij jou in de buurt.
 
9. Push-up grips
Opdruksteunen zorgen ervoor dat je de polsen ontlast en de armspieren en schouders beter en sterker gebruikt. Hoeveel push-ups kun jij doen? Een goedkope variant van deze grips is soms in cadeauwinkels en warenhuizen te vinden. Voor de duurdere en stabielere variant ga je naar een sportwinkel, of je koopt ze online.

10. Sporttas
Handdoek mee, waterfles ook, sportdrank mee, shake erbij, schone kleren, douchegel, sportschoenen. Wat een berg aan spullen. Dat past echt niet meer in je handtasje. Niet alleen in sportwinkels, maar ook bij de grotere modeketens kun je nu de leukste sporttassen vinden. Kun je gelijk even de nieuwste sportkleding checken ;).