Gym classes

img_2717"Een sportschool? Echt niks voor mij!" ik hoor het mezelf nog zo stellig zeggen. Echter na twee lesjes was ik razend enthousiast. Twee jaar lang heb ik alleen maar groepslessen gedaan in de gym. Voornamelijk Xco en bodypump, maar er is meer en ik zocht het voor je uit. Ken jij nog andere groepslessen? Tell me in the comments!

Afhankelijk van de sportschool zijn er live groepslessen en virtuele groepslessen. De virtuele lessen worden gegeven door middel van een video op groot scherm. Deze lessen zijn soms wat goedkoper, vaak rustiger en je kunt makkelijker in en uit lopen. De live groepslessen worden gegeven door instructeurs die jou motiveren door te gaan. Ik raad het aan om zeker een keer bij een live les mee te doen, om zeker te weten dat je de oefeningen juist uitvoert en tips en advies van de instructeur te krijgen.

Groepslessen

Xcore
Tijdens Xcore train je met behulp van een aluminium koker met grit, je buik, rug, armen en benen. Je werkt zowel aan spierkracht als uithoudingsvermogen. Een ijzersterke core gegarandeerd!

Burn
Burn is een high intensity workout waarmee je veel calorieën verbrandt. Je maakt gebruik van de XCORE- burn set die bestaat uit twee kleine aluminium kokers met grit die je in beide handen houdt. 

Bodypumpimg_4670
Bodypump draait om kracht én uithoudingsvermogen. Met behulp van een halterstang en losse gewichten train je de verschillende spiergroepen van je lichaam. Er wordt gebruik gemaakt van een laag gewicht en veel herhalingen. Je zult zien dat je met een aantal weken sterker wordt!

Bodycombat
Deze felle en energieke training is geïnspireerd op de Oosterse vechtkunst en gebaseerd op sporten als karate, boksen, taekwondo, Tai Chi en Muay-Thai. Voor de echte powerwomen en -guys onder ons!

Bodyattack
Attack is een high intensity intervaltraining met kracht en stabilisatie oefeningen. Body attack heeft heel veel energie en laat je behoorlijk in het zweet werken.

Bodybalance
Een training gericht op body en mind. Door middel van stretchen en diverse houdingen ontwikkel je meer kracht, flexibiliteit en concentratie. Balance is gebaseerd op yoga, Tai Chi en pilates. 

Yoga
Ook Yoga is een intensieve en ontspannende workout. Je traint het lichaam op kracht, flexibiliteit en ontspanning. Yoga is een goede ondersteuning voor actieve trainingen als krachttraining of hardlopen.

img_7725RPM
RPM is een killing indoor cycling workout! Hierbij verbrand je veel calorieën en verbetert je conditie in razend tempo.

Zumba
Zumba is een Latin dance workout! Onder begeleiding van opzwepende muziek verbrand jij calorie door de salsa, merengue cumbia of de quebradita te dansen.  

Dance
Niet alleen voor de danseressen onder ons...iedereen kan dansen op een toegankelijke choreografie. Er wordt gedanst op moderne hits en classics! 

Abs Attack
Twintig minuten lang intensief russian twists, planking, leg raises en andere buikoefeningen voor killer abs! Vergis je niet.. deze workout is kort, maar echt pittig! 

Boxing
Boxing is een krachtige workout waarbij je conditie en kracht opbouwt. Het is een felle en energieke training, die is geïnspireerd op bewegingen uit het boksen.

Vipr
Vitaliteit, Performance en Re-conditionering. ViPR is een high intensity interval training, waarbij het lichaam wordt getraind met gebruik van een kunststof tube. De tubes zijn er in verschillende gewichten, waardoor iedereen kan werken binnen zijn eigen niveau. 

Shape
Shape is een krachtige training van 45 minuten. Shape helpt je niet alleen sterker te worden en een betere conditie te krijgen, het heeft ook als doel je lichaam te shapen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *