Expeditie Apeldoorn

Jaaaaaaaaaa de eerste Expeditie Healthy Travels is een feit en wat is dat spannend! Met de camera in mijn hand loop ik het centrum in naar Café Eigen aan de Korenstraat 112 in Apeldoorn. Deze eerste Expeditie is een thuiswedstrijd voor mij. Ik loop in 5 minuten van mijn huis het centrum in en kom regelmatig bij Café Eigen voor een kop koffie of lunch.  
Vandaag loop ik er binnen met een speciale missie. Vandaag is de eerste Expeditie Healthy Travels. Een expeditie die ik op heb gezet om bloggers en bedrijven aan elkaar te koppelen om elkaar te helpen groeien. Vandaag komt een groep bloggers, vloggers, instagrammers, foodies en sportievelingen bij elkaar om elkaar te vertellen wat zij doen en wat hun ervaringen zijn op gebied van voeding, sport en social media. 

Ik ben de eerste die de winkel in wandelt, wat we een wonder mogen noemen, want ik ben altijd net iets te laat. Dit dreigde vanmorgen ook te gebeuren, gezien ik mijn videokaart niet kon legen op mijn laptop. Fingers crossed dat ik vandaag toch zoveel mogelijk kan vastleggen. 

Eigen is een winkel, café en stadstuin in één. In de winkel vind je prachtige kledingstukken en bijzondere accessoires voor in huis. Stuk voor stuk de mooiste cadeautjes voor jezelf of een ander. De producten zijn van goede kwaliteit en er wordt veel gewerkt met natuurlijke en duurzame materialen. Zo is dat ook in Café Eigen, wat zich bevindt achterin de winkel. De toonbank van de winkel loopt over in een lange bar tot achterin de zaak. Achter deze bar is de smalle keuken waar de heerlijkste gerechten worden bereid en geurige koffie wordt gezet.  Eigen werkt met zoveel mogelijk biologische en lokale producten en dat is terug te vinden op de menukaart én op je bord. Biologische koffie met osawacake, huisgemaakte soep met speltpompoencrackers of liever een zelf samengestelde salade.  Het kan allemaal in het cafe. Wij komen er vandaag voor een ontbijtje met een heerlijke biologische yoghurt. 

Ontbijten bij Eigen
Het is tien uur en de eerste meiden komen binnen. Zo leuk! Hier heb ik al die tijd naar uitgekeken! Ik ben nog wat onhandig met de camera, dus leg hem maar even weg. Liever geniet ik even van alle positieve energie die de meiden meebrengen. Eigen heeft een tafel voor ons klaargezet en mooi opgemaakt. De meiden druppelen verkleumd binnen en het is gelijk gezellig. Het sneeuwt buiten en veel van hen moesten toch even zoeken waar het was. Omdat het café in een winkel ligt, kon niet iedereen het gelijk vinden. Een aantal meiden is van ver komen reizen om er bij te kunnen zijn, hoe tof is dat?! 

Er wordt gelijk druk voorgesteld en gekletst. Wanneer je allemaal van gezonde voeding en voldoende beweging houdt, heb je al snel iets om over te praten. We stellen ons aan elkaar voor, wie zijn we, waar komen we vandaan. Wow, anderhalf uur rijden voor de eerste Expeditie, wat een eer! De meiden vertellen over hun ervaringen met voeding en sport, mooie en herkenbare verhalen. Bloggen en vloggen komt ter spraken. Over bedrijven die eisen kunnen gaan stellen zodra je betaalt gaat bloggen, over het ongemak om met de camera over straat te lopen, over de invloed van social media op de jeugd, zoals wij allemaal ook wel eens beïnvloed zijn geweest. Over het houden van balans in je gezonde en fitte levensstijl. Dat 100 procent gezond niet bestaat omdat dit eigenlijk ook niet gezond is. Een heel diverse groep, met ieder haar eigen verhaal. Wat een positieve meiden en wat een inspiratie voor elkaar. Er worden social media namen en adressen uitgewisseld en als ons ontbijtje op tafel komt, een heerlijke kom biologische yoghurt met munt en vers fruit, is iedereen druk in de weer met telefoons en camera om de mooiste food foto's op Instagram en Facebook te kunnen plaatsen. 

Dan komen ook eetgewoonten ter sprake. Hoe kun je vegetarisch of vegan leven? Wat zijn de gevolgen van crashdiëten en een drastisch calorieën tekort? Hoe lekker is het om af en toe te genieten van een stukje chocola en hoe voorkom je dat het een hele reep wordt? Ieder met zijn eigen voorkeuren wat betreft voeding, maar vooral ook met interesse voor de leefstyle van de ander. Wat doe je aan sport? Ben je er mee opgegroeid? Hoe vaak sport je en hoe belangrijk is het voor jou? De meest diverse sporten komen boven tafel, maar de belangrijkste boodschap is wel: doe een sport die je leuk vindt, dan blijft je motivatie het grootst.

Het loopt tegen twaalven en we gaan aanstalten maken Eigen weer te verlaten voordat het er druk wordt voor de lunch. De meiden dwarrelen nog even door de winkel om te kijken naar al het moois wat er verkocht wordt en plaatjes te schieten van de winkel zelf. 

Clinic Zelfverdediging
Gezamenlijk lopen we door het drukke centrum en het sneeuwwitte Oranje Park naar Dojo Sakura aan de regentesselaan 15. Hier hebben de meiden even tijd om zich om te kleden. Het is wat fris op blote voeten in dit prachtige oude pand, dus we beginnen gauw aan de warming-up. 

Sven geeft ons een clinic zelfverdediging en begint dan ook met de vraag wanneer je dit zult gebruiken, waar zelfverdediging mee begint en dat je uiteraard beter kunt voorkomen dat je zelfverdediging moet gebruiken.

Al snel na de warming-up begint mijn camera te piepen. Ik was er al bang voor... de kaart is vol. Gelukkig is een van de meiden zo lief om haar camera uit te lenen en kunnen we alsnog de rest van de training vastleggen! Ik beloof mezelf gelijk om komende week een grotere geheugenkaart te kopen.

We gaan door met de clinic en leren over lichaamshouding en gebruik van een krachtige stand en een duidelijke stem. Sven leert ons dus niet alleen hoe we iemand een rake klap of schop kunnen geven, maar juist ook hoe je iemands aanval kunt blokkeren. Hoe je iemand met een onverwachte beweging van zijn stuk kunt brengen. Hoe je met je duidelijke harde stem iemand kunt intimideren en tegelijk omstanders kunt waarschuwen. Hoe je kunt staan of snel weer op kunt staan om weg te komen. 

In twee uur tijd leren we hoe we krachtiger kunnen zijn in onzekere situaties op straat, in het uitgaansleven, maar ook in de studie of op de werkvloer. Naast dat we elkaar rake klappen uitdelen, gelukkig maken we gebruik van stootkussens, wordt er ook gelachen. Omdat het onwennig is om te schreeuwen en omdat het vreemd is om elkaar een rake schop te geven. In deze situatie moeten we uiteraard voorzichtig met elkaar zijn.
Je weet niet wat je zou doen wanneer een situatie echt dreigend is, maar deze clinic heeft ons allemaal een stuk bewustzijn gegeven over onze houding en tools gegeven om onszelf te verdedigen wanneer dat nodig is.

Als de clinic is afgesloten en we weer omgekleed beneden staan is de Expiditie ook ten einde. Ik deel de goodiebags uit met de heerlijkste gezonde producten waar de meiden de komende tijd van kunnen genieten. Binnenkort laat ik jullie kennismaken met deze producten op het food gedeelte van mijn site. 

En dan gebeurt er wat heel leuks. Alle meiden hebben nog wel zin om samen ergens te gaan lunchen voordat ze weer huiswaarts keren. Dus ik neem de hele groep mee dwars door de stad om bij een van mijn andere favo cafeetjes te gaan eten. En zo komt het dat de expeditie niet om 14:00 uur, maar pas na 16:00 uur is afgelopen. 

Wat een dag! Wat een inspiratie! En wat een leuke meiden!!

Dankjulliewel!!

xx

Ik ben heel benieuwd naar de volgende expeditie. Die zal plaatsvinden op 18 maart in Amsterdam. Wil jij nou ook bij een van de events aanwezig zijn kijk dan even op mijn eventpagina en meld je aan via het formulier dat je daar kunt vinden! 

4 Responses to “Expeditie Apeldoorn

  • Wat klinkt dit hartstikke leuk zeg! ?

  • Stoer dat je dit hebt opgezet en dat het nog leuk was ook! 😀 Erg inspirerend!

  • Dankjewel! Het is ook zo leuk om te doen! Volgende maand weer.

  • Jaaaa….zo leuk om te doen ook!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *