Expeditie Amsterdam

Het is 06:30 uur als mijn wekker gaat. Best vroeg voor een zaterdag, maar er staat een nieuwe Expeditie op het programma, dus ik sta direct naast mijn bed! Expeditie Healthy Travels heb ik opgezet om bloggers en bedrijven samen te brengen om elkaar te helpen groeien. Vandaag komt een groep bloggers, vloggers, instagrammers, foodies en sportievelingen bij elkaar om elkaar te vertellen wat zij doen en wat hun ervaringen zijn op gebied van voeding, sport en social media. 
Al vroeg vertrek ik met een grote tas vol goodiebags richting Amsterdam. Dat er juist vandaag geen treinen rijden ter hoogte van Hilversum, zorgt nog even voor de nodige onrust. Ik moet via Utrecht reizen... zal ik wel op tijd in Amsterdam zijn? Als uiteindelijk ook de bus in Amsterdam Zuid uitvalt, besluit ik dan maar als echte #girlboss met een taxi te gaan.
En gelukkig... ruim op tijd zet de vriendelijke chauffeur mij voor de deur af. Ik schud de onrust voor de deur van me af en stap met een tevreden glimlach naar binnen. 

Anne & Max
Wow, wat een gezellige plek! Ik ben nooit eerder bij een vestiging van Anne&Max geweest, er zijn er acht in het westen van het land, maar ik zie direct dat ik een goede keuze heb gemaakt. De menukaart was online al goedgekeurd, maar de gezellige sfeer hier spreekt mij erg aan. Anne&Max Zuid heeft drie open verdiepingen, waardoor je echt een fijn eigen plekje kunt kiezen, maar wel verbinding houdt met de bar en het entree (iets wat ik heel prettig vind, zoek maar eens op Feng Shui). Zelf noemen Anne&Max zich wel de huiskamer in de stad en ik begrijp helemaal waarom! Een plekje boven aan de bar voor een snel ontbijtje, een luie stoel voor thee met je moeder, een eigen tafeltje om nog wat te kunnen werken op je laptop met de heerlijkste koffie of een lange tafel voor een uitgebreide lunch met vriendinnen. Het kan allemaal bij Anne&Max. Je kunt er zelfs terecht voor een heerlijke High-Tea of en hartige borrel. Er wordt gewerkt met biologische, fairtrade en ambachtelijke producten en rekening gehouden met het milieu. Anne&Max zijn heel open over de herkomst van de ingrediënten en producten waar ze voor jou de heerlijkste verse gerechten van bereiden. Van shakes tot taarten en van havermoutjes tot salades!

Brunch
Voor ons is er een mooie lange tafel ingericht met een prachtige bos bloemen. Ik voel mij gelijk op mijn gemak bij het vriendelijke personeel wat ons ontvangt met de mooiste cappuccino's en heerlijke thee. Ik had wat punten opgeschreven om de meiden te vragen voor als er stiltes zouden vallen... why??? een groep meiden valt nooit stil! Iedereen kletst gezellig met elkaar en we hebben nog niet eens een voorstel-rondje gedaan. 
Allemaal hebben we raakvlakken met voeding en sport, ieder op zijn eigen manier, allemaal met een bijzonder verhaal. Dit is precies waarvoor ik deze expeditie heb georganiseerd. De meiden leren elkaar kennen, de samenwerking met Anne&Max voelt heel goed en ik kan wel zeggen dat ik me op zo'n moment heel gelukkig voel! Zeker als daar dan de heerlijkste brunch bij komt kijken. Twee grote broodplanken vol croissantjes, zelfgebakken brood, chia pudding, oeuf de cocotte met zalm, eigengemaakte hazelnootpasta, frisse salade en heerlijk sinaasappelsap. Ook met allergieën is fijn rekening gehouden. Dan is het vijf minuten stil, op wat oh's en ah's na staat iedereen gebogen over al dit eten. Met camera's en telefoons in de hand worden er de nodige plaatjes geschoten voor social media. Heerlijk! Vervolgens kletsen we twee uur lang over sport, gezonde voeding, dieten, social media en toekomstdromen. 

Jumping Fitness
Het is een kleine wandeling naar David Lloyd, wat een grote en luxe sportclub is dat. Wow! Heel tof om eens gezien te hebben hoe sporten ook kan! 😉 We worden hartelijk ontvangen door Karem en Barry van Jumping Fitness Nederland. Het leuke aan Jumping Fitness is dat het altijd en overal kan. Karem geeft de trainingen bij David Lloyd en andere locaties, maar je kunt bij Barry ook altijd de trampolines en een instructeur inhuren. Zo kun jij door heel Nederland een training organiseren, bij een sportclub of een toffe locatie en levert Jumping Fitness de middelen. Binnenkort zul je Jumping Fitness ook zomaar tegen kunnen komen op grotere evenementen, zo staan zij bij de Marikenloop en Healthyfest. Een keer een les boeken? Dat kan al op heel veel locaties door Nederland en aanmelden gaat heel makkelijk online. Je kunt je ook eenmalig aanmelden, maar ik weet zeker dat het voor jou ook niet bij één les zal blijven!


Your Workout...
Als we ruimte binnenkomen staan er een heel aantal trampolines voor ons klaar, tegenover een spiegelwand. Dat ik die spiegelwand nog hard nodig zal hebben blijkt al gauw. Al bij de eerste sprongetjes blijkt dat balans voor mij nog wel een dingetje is. In de spiegel kijken helpt dan om je te focussen. Andere aanwijzingen zijn het plat houden van je voeten en het vastzetten van je core, om blessures en ernstige spierpijn te voorkomen. Ik moet al snel denken aan de qoute: Your Workout Is My Warming Up. Nou andersom dus. Het zweet kruipt waar het niet gaan kan en we zijn pas net begonnen. Het is heel intensief en nog niet eens zo heel makkelijk, maar leuk! Ik vind het fantastisch. Karem is super enthousiast en samen met de muziek en de toffe workout zweept de groep enorm op. Een uur lang joelen, springen en zweten, wat is dit gaaf! 
Voldaan springen we van de trampolines af, vaste grond onder de voeten voelt heel even vreemd. Iedereen is enthousiast. Er volgt weer een fotosessie en er worden eerste afspraken gemaakt om dit vaker te gaan doen. Er wordt zelfs geopperd of de opleiding tot instructeur geen optie is en 'Ja, dat is het zeker! We zoeken nog instructeurs!'

What a day!
Een fijne douche is wel nodig en die hebben ze bij David Lloyd. Als het buiten nog net zo hard regent besluit ik met Lindsey nog even terug te gaan naar Anne&Max voor een warme thee en heel veel kletsen. Wat een heerlijke dag! Ik ben iedereen die hier aan heeft meegewerkt en alle inspirerende deelnemers dankbaar voor deze prachtige tweede Expeditie Healthy Travels.

Liefs,

xx

Wil jij ook deelnemen aan een van de Expedities, kijk dan even op mijn eventpagina en meld je aan via het formulier dat je daar kunt vinden! 

Zelf eens heerlijk brunchen en meer bij Anne&Max? Kijk voor meer info en adressen even op: Anne&Max.

Zin in een nieuwe uitdaging probeer dan echt eens de toffe workout van Jumping Fitness Nederland. Adressen en contactinformatie vind je op JumpingFitness/nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *