De Magische run zonder rokje

Er was eens een Minnie muisje die haar rokje verloren was. Ze had wel gewoon een broekje aan, zo pikant wordt dit verhaal niet, maar zonder rokje voelde zij zich toch niet helemaal pluis. Ze zocht stad en land af naar een geschikt rokje. Zij vond roze en zwarte, grote en kleine, maar nergens zo'n fijne als haar eigen mooie rode rokje. 

Op een dag ging Minnie op reis naar het land van haar dromen, nog altijd zonder rokje. Aangekomen in het magische land, hoopte Minnie nu snel een nieuw rokje te vinden. Zij liep muizenhol in en muizenhol uit, maar vond alleen rokjes voor hele kleine kindermuisjes. Minnie maakte zich zorgen, nu moest ze morgen op het bal verschijnen zonder haar mooie rokje aan. Na veel zoeken in de magische muizenwinkels besloot Minnie dat het genoeg was. De mensen op het bal zouden haar vast wel herkennen aan haar mooie strik tussen de oren en als ze mooi genoeg zou dansen, zou iedereen vergeten dat ze haar mooie rok niet aanhad. En zo geschiedde. 

Zaterdagochtend en de wekker gaat om vijf uur. Ik krijg op dit moment nog geen hap door mijn muizenkeel, dus besluit het ontbijt over te slaan. Een uur later gaat een tweede wekker en eet ik twee appels en een plak ontbijtkoek, het enige voedzame wat ik op mijn hotelkamer heb liggen. Snel kleed ik me aan voor de run, geen rokje, maar oren op en het is prima zo. 

Aangekomen bij de start zie ik meer mensen die underdressed zijn, met nog net het gekregen RunDisney shirt aan. Ik voel me al iets minder opgelaten. Ik ben geen carnaval gewend, ik ga nooit verkleed, maar ik moet toegeven dat het er gaaf uitziet!  Vooral de mensen die overdressed zijn, mensen met enorme pakken aan. Dat zal warm zijn om te rennen. Piraten, beren, sneeuwwitjes, het ziet er wel heel gaaf uit! 

Vanaf het moment dat we van start gaan, ben ik mijn outfit compleet vergeten. Ik heb alleen maar oog voor mijn omgeving. We rennen langs de World Studio's en vervolgens het Disneyland park in. Al veel vaker heb ik gezegd dat rennen een geweldige manier is om je omgeving te verkennen. Ik ben nog niet eerder in het park geweest en krijg een fantastische eerste indruk. Het is er nog zo rustig. De attracties liggen kalm te wachten tot jij je foto hebt gemaakt, tot straks de overload aan toeristen komt. Je kunt het grote park in een lekker tempo bekijken en zo vaak stoppen voor een foto als je wilt.  Ook Stitch is in het park en Knabbel&Babbel en Donald Duck en Mickey Mouse. Ik wil niet onbeleefd zijn ivm mijn dressage dus loop door. De enorme rijen bij de karakters spelen hierbij ook een rol. Maar het mooie is, dat het kan. En veel mensen het ook doen! Rennen en dan in een lange rij voor een foto met je favoriete karakter en dan weer door hollen naar de volgende. Ik ren door een aantal prachtige filmsets, langs een rij fantastische oude auto's die waarschijnlijk ook in diverse films zijn gebruikt. Langs draaimolens en achtbanen, attracties waar ik vanmiddag in een rustiger tempo graag naar terugkeer en attracties waarvan ik nu al misselijk word.

En dan ineens zijn we er... het pronkstuk van het park... het prachtige kasteel. Oké, hier kan ik toch niet doorlopen zonder foto. Eentje van m'n oren dan. Oké misschien toch maar even een outfit-zonder-rokje foto. Wat maakt het uit, de achtergrond is mooi, de run is mooi, alles is mooi! 

En we rennen weer door, langs piratenschepen, grotten en klimrotsen en het doolhof van Alice in Wonderland. Het personeel staat onophoudelijk te klappen en te juichen. Zij zijn net zo enthousiast als wij en waarschijnlijk net zo vroeg opgestaan ook. Wat een eer. Zij maken geen onderscheid in outfits. Een ontbrekend rokje zien ze door de vingers, zij klappen en juichen voor iedereen.

We maken een rondje buiten het park en hier komen de gesprekken op gang. Heb je vaker gelopen? Ben je al eerder in Disneyland geweest? Ik ontmoet Disneyholics en voor-het-eerst-hardlopers. In deze magische wereld is ruimte voor iedereen!

Links, rechts, bochtje om, heuveltje op en af, kilometer 7, 8, 9 en terug door het Walt Disney studio's park. Langs een tribune en een prachtig filmset, waar je zelf ook nog even in de schijnwerpers kunt staan. En daar is ineens de finish. Het is gelukt, ook zonder rokje! Ik heb nu een prachtige eerste indruk gekregen en heb niet meer aan mijn outfit gedacht. Het was zelfs wel lekker luchtig tijdens deze rollercoaster ride. Jammer dat er een einde is gekomen aan deze run, maar ik heb nog twee dagen de tijd om de parken rustig te bekijken. Vanuit een bootje, vanaf een vliegend tapijt, in een theekop of een trein. Er is zoveel te beleven. Daarover morgen meer.

Ben jij benieuwd geworden naar een van de Disney runs? Er is een kids-run, een 5km, een 10km en een halve marathon. Wil je meedoen? Vergeet dan vooral je rokje niet en kijk eens op de website van loopreizen.nl. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *