Adoptie… een jaar verder

Aan alle Sponsors,

Bedankt voor jullie fijne woorden, voor de steun en het vertrouwen. Met behulp van jullie is deze weg nog zoveel mooier. Met behulp van jullie steun is er zo veel meer haalbaar. Dankjewel!


We zijn ondertussen al een jaar verder. Een jaar waarin ik op een rose-blauwe wolk zat, het van de daken schreeuwde, een heel aantal blogs schreef, nog meer donaties ontving, veel spaarde, veel twijfelde, heel veel antwoorden op vragen zocht, weer veel daarvan naast me neer wist te leggen en het belangrijkste voor mij: heel veel mooie gesprekken had.

28 augustus 2018 schreef ik mij in voor de adoptieprocedure. De procedure begint met een aanmelding bij Stichting Adoptievoorzieningen. Na een paar dagen krijg je een BKA-nummer, dat is je registratienummer gedurende de hele procedure. Tot aan het verkrijgen van de beginseltoestemming bepaalt dit nummer de volgorde binnen de procedure. Met de beginseltoestemming kun je je inschrijven bij een van de vijf adoptiestichtingen. Meer over de adoptieprocedure lees je hier:
Adoptieprocedure

Op 16 oktober 2018 kon ik deelnemen aan de eerste informatiebijeenkomst. Tijdens de eerste bijeenkomst word je geïnformeerd over de adoptieprocedure en adoptie in de afgelopen jaren. Na deze bijeenkomst begint het eerste lange wachten.

De volgende stap in de procedure is de VIA cursus. Of wel een verplichte (en in mijn ogen vooral leerzame en noodzakelijke) cursus van vijf middagen verspreid over een aantal weken. Volgens de voorspellingen zou ik een jaar na inschrijving aan de beurt zijn. Mijn bka-nummer stond dan ook geregistreerd voor augustus 2019. Ja, dat duurt lang. En daar stel je je dan op in. Ik heb dit jaar gebruikt om te sparen en om in te zien dat het goed is om naast sparen ook nog te leven :). Ik heb dit jaar gebruikt om me nog meer in te lezen. Ik heb hele kamer, kinderdagverblijven en scholen uitgezocht om vervolgens gelukkig zelf te beseffen hoe idioot vroeg dat is en heel hard om mezelf kunnen lachen. Ik ben naar open dagen van adoptiestichtingen geweest en naar een bijeenkomst over special needs. Ik heb getwijfeld, gewikt en gewogen. Ik heb mooie mensen ontmoet in de adoptiewereld en hele leerzame en fijne gesprekken gehad. Ik heb heel heel heel veel nagedacht en ik heb veel gevoeld… en het voelt nog steeds goed.

In het voorjaar kreeg ik een bericht dat de instroom wat langzamer ging en de cursus voor mij naar november verplaatste. En ook al had ik liever in januari al willen starten, ik zag dit als een kans om langer door te sparen en in de zomer ook af en toe te kunnen genieten van een dagje weg om mijn wanderlust wat te temmen. Ik stond wel hoog op de lijst van de novembergroep, dus wie weet kon ik toch nog eerder instromen.

Toen het augustus werd wist ik zeker dat ik niet alsnog eerder in kon stromen. Maar ach, we zijn al een jaar verder, hield ik mezelf voor, voor je het weet is het november!

En dan ineens, als je het niet meer verwacht, daar dan toch het welkome bericht: of ik in wilde stromen in de groep van september. *Ik wist niet dat er in september en oktober ook groepen waren.* Natuurlijk wil ik dat! En dan ineens lijkt het toch weer snel te gaan. Ja een jaar is lang, maar ik heb heus niet al die tijd ook echt zitten wachten. Ik ben weer zo veel verder in een jaar. En nu duurt het ineens nog maar twee weken!

In de volgende blog zal ik meer vertellen over deze cursus van 5 middagen verspreid over september en oktober. Voor nu wil ik jullie allen nog eens bedanken. Jullie hebben samen een mooi bedrag van 1135 euro gedoneerd. Daarmee kan ik de komende cursus (€1385) bekostigen. Meer over de kosten van de adoptieprocedure lees je hier:
Kosten Adoptieprocedure

Daar zie je ook dat er voor de volgende stappen in de procedure nog grote bedragen nodig zijn. Mocht je het leuk/fijn/mooi vinden daarin te steunen dan ben je welkom dat te doen o.v.v. Adoptie op rekeningnummer NL57RABO0394021274.

Ondertussen spaar ik het komende jaar weer hard door.
Ik hoop volgend jaar rond deze tijd de beginseltoestemming te hebben.
I’ll keep you posted! 🙂

It takes a village to raise a child!

Liefs,

xx

2 Responses to “Adoptie… een jaar verder

  • Been there, done that. Vier en een half jaar na aanvragen BKA kwam mijn zoon thuis. En (hoewel ik weet dat de procedure momenteel flink langer kan duren) echt: als je kindje er eenmaal is weet je dat het zo heeft moeten zijn!! Succes met de VIA!

  • Nou inderdaad Marianne, 4,5 jaar klinkt in deze tijd nog snel! Stap voor stap en dan komen we er wel. Dankjewel, ik kijk uit naar de cursus!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *